پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 151443
يمن، قرباني تقلاي عربستان براي تضعيف ايران
تاریخ انتشار : 1394/02/21 13:36:34
نمایش : 1121
علي المويد گفت: لحاظ زماني ممکن است عربستان اين ملت‌ها را متضرر کرده و پيروزي‌هاي وقتي و کوچکي را بدست آورد ولي در دراز مدت ايران برنده بازي خواهد بود چون عربستان داراي يک پتانسيل نظامي داخلي نيست و نمي‌تواند ايضا هزينه‌هاي سياسي اين درگيري‌ها را تنها پرداخت کند و از اين باب دست به دامان کشورهاي ديگر منطقه ولو ضعيف‌تر شده‌اند.
كارشناس روابط بين الملل معتقد است كه تمام تلاش عربستان در سايه حمله به يمن تنها براي مقابله با نفوذ ايران در ساختار جدبد منطقه اي است كه هم اكنون نيز رسوايي و شكستي سخت براي سعودي ها نيز به همراه داشته است .

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار  اين روزها در حالي شاهد سياست هاي متجاوزانه عربستان در قبال مردم بي گناه يمن هستيم كه تلاش براي تشكيل ائتلاف ضد ايراني آن هم به بهانه در خواست جمهوري اسلامي ايران براي توقف جنگ نابرابر عليه مردم بي گناه اين كشور ، به كارنامه سياه سعودي ها اضافه شده است .

عربستان به دنبال اعاده حيثيت و زعامت در جهان اسلام هست و اين زعامت بيش از ده سال هست که کاملا زير سئوال برده شده از سال ۲۰۰۳ ميلادي با سقوط نظام صدام در عراق ،منطقه دچار دگرگوني‌هاي اساسي شده ا و اين تغييرات به هيچ وجه با مصالح عربستان جور درنيامد.

از يک سو شيعيان عرب منطقه در عراق ،لبنان ،سوريه و بحرين و هم اينك نيز يمن روز به روز قدرتمندتر شده و اعاده حقوق مي‌کنند که اين از نظر سياسي و ديني دقيقا نقطه مقابل زعامت عربستان با ايدئولوژي وهابيت در جهان اسلام است.و شايد بتوان گفت ، يكي از مهمترين اهداف حمله عربستان به يمن ناشي از اين امر بود .

در سابق عربستان فقط ايران را به عنوان يک کشور شيعه به رسميت مي‌شناخت و به عنوان يک قدرت ثابت با آن در تعامل بود و اختلاف زبان باعث نشده بود که عربستان احساس نگراني كند اما گرايش يكباره شيعيان عرب به سمت جمهوري اسلامي و همسويي آنها با مواضع جمهوري اسلامي دقيقا توانسته خطر بزرگي براي عربستان محسوب شود .

هم اكنون عربستان از نفوذ ايران در کشورهاي متمدن عربي (عراق، سوريه و لبنان) و کشورهاي حاشيه خليج‌فارس (خود عربستان و بحرين و امارات) و همچنين کشور بسيار مهم يمن به شدت هراس دارد چرا كه اين نفوذ به مثابه فربه شدن تاثير بي بديل قدرت ايران در مناطق حياتي عربستان و همچنين عقب‌گرد اين كشور در منطقه است که ايران توانسته با پيشرفت‌هاي چشمگير نظامي خود به يک ابرقدرت نظامي تبديل شود.اين جزر و مدهاي منطقه‌اي، زعامت تقليدي عربستان را به عنوان قطب: جهان اهل سنت زير سوال مي برد .

حال در چنين شرايطي عربستان با هدف بازگشت به قدرت از دست رفته خود ونيز مقابله با نفوذ و جايگاه منطقه اي ايران يمن را يمن قرباني اهداف شوم خود كرد كه تاكنون نيز برايش جز سرشكستگي و رسوايي چيز ديگري به ارمغان نداشته است .کشورهاي بزرگ و ثروتمند غربي و اسلامي مثل قطر، مصر و ترکيه و پاکستان كه با عربستان رقابت دارند عملا از تکروي عربستاني‌ها نگران‌اند و به صورت غيرمستقيم درصدد تضعيف آن هستند.

نمونه مصداق واقعي آن را در رفتار همپيمانان ظاهري عربستان به وضوح شاهد هستيم ،قطر به صورت واقعي حضوري در عمليات نظامي عربستاني (طوفان قاطعيت ) ندارد و دولت پاکستان به بهانه مصوبه پارلماني كشورش ، خود را عملا کنار کشيده و ترکيه با سفر اردوغان به تهران اين عمليات را تضعيف کردند و مصر هم تاکنون نپذيرفتند که اقدام نظامي زميني داشته باشد.

در چنين شرايطي اين عوامل و شواهد باعث شده عربستاني‌ها دشمني با ايران را علم کرده تا بتوانند با اين دشمني ، کشورهاي اسلامي را حتي به صورت ظاهري دور محور خود جمع کنند.

علي‌المويد کارشناس ارشد روابط بين‌الملل در گفت و گو با خبرنگار افكار نيوز پيرامون اهداف عربستان در حمله به يمن و اينكه آيا بين ايران و عربستان نزاعي صورت خواهد گرفت گفت : هم اكنون نيز شاهد اوج نزاع سياسي بين دو کشور هستيم، چون عربستان به صورت مستقيم وارد عمل نظامي شده و درصدد هست تا با تضعيف شيعيان عرب در يمن و همچنين حمايت از تروريست‌ها در عراق ، سوريه و لبنان نقاط قدرت ايران را به شدت مورد هجوم قرار دهد.

عضو مجلس اعلاي اسلامي عراق تصريح كرد :پس مي بينيم كه داستان اين دشمني يک ترفند سياسي نيست. البته عربستاني‌ها براي ترسيم اين دشمني به روش ايران هراسي و شيعه هراسي روي آوردند، نشر تشيع، بمب اتم و امپراتوري ايراني، سعي ايران در بلعيدن کشورهاي همجوار همه و همه جزو ترفندهاي تبليغاتي عربستاني‌ها براي اين دشمن‌تراشي و توجيه منطقه گره خورد بوده است.

به اعتقاد علي المويد از سوي ديگر عربستان در پي اين است که توافق هسته‌اي ايران را با کشورهاي مهم جهان بهم زند تا محاصره اقتصادي عليه ايران ادامه داشته باشد و معتقد است تضعيف ايران مي‌تواند زعامت افت کرده عربستان را ترميم کند پيروزي در يمن و فشار بر حکومت بغداد و سقوط بشار ا سد و محاصره حزب‌ا... در لبنان به نظر سعودي‌ها کليد با زگشت قدرتمند در منطقه است.

عربستان در بلند مدت متضرر مي شود

از نظر اين كارشناس روابط بين الملل البته جمهوري اسلامي نيز ثابت کرده که به سادگي عقب‌نشيني نخواهد کرد و اين بازي به اين زودي‌ها که سعودي‌ها فکر مي‌کنند تمام نخواهد شد، چون عربستان عملا عليه مردم يمن که يک واقعيت سياسي و سکاني دارند عمل مي‌کند و اين خود کافي است که ملت‌ها بيشتر به سمت جمهوري اسلامي و دوستي با كشورمان پايبند باشند، پس از لحاظ زماني ممکن است عربستان اين ملت‌ها را متضرر کرده و پيروزي‌هاي وقتي و کوچکي را بدست آورد ولي در دراز مدت ايران برنده بازي خواهد بود چون عربستان داراي يک پتانسيل نظامي داخلي نيست و نمي‌تواند ايضا هزينه‌هاي سياسي اين درگيري‌ها را تنها پرداخت کند و از اين باب دست به دامان کشورهاي ديگر منطقه ولو ضعيف‌تر شده‌اند.

ايران خويشتندار، بحران يمن را مديريت مي كند

وي در پايان به رفتاراحتمالي هر كدام از طرفين در قبال يمن اشاره و خاطر نشان كرد : عربستان سعي خواهد کرد جنگ در يمن را تا لحظه‌اي که احساس مي‌کند مي‌تواند در ميز مذاکره دست پر باشد ادامه دهد، اين وضع در سوريه و عراق نيز وجه مشابهي در حمايت از داعش و ديگر گروه‌هاي سياسي خواهد داشت، جمهوري اسلامي ايران نيز در مقابل با خويشتن‌داري سعي خواهد کرد وارد هيچ‌گونه درگيري نظامي نشود و همپيمانان خود را غيرمستقيم حمايت سياسي کند و سعي مي‌کند توافق خود با جهان را به مرحله ثمردهي برساند و قدرت اقتصادي خود را احيا و تقويت کند.
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html